<   Marturii   

Paul (sindrom down, raceli repetate grave) – 6 ani


Am inceput terapia Bowen anul trecut in toamna, la centrul Caritas, unde d- na Taulescu face voluntariat. Nu stiam nimic despre aceasta terapie si cum ar putea sa-lajute pe baiatul meu, dar am inceput sa mergem odata pe saptamana. Dupa cateva saptamani au inceput sa apara rezultate si am ramas placut surprinsa. Paul racea foarte des si facea forme destul de urate cu temperatura, insa dupa Bowen am vazut ca doarme foarte linistit, respira mult mai usor, si nu a mai racit atat de des. Vom continua aceasta terapie, deoarece ii face foarte bine. Multumesc mult d- nei Valentina.

Tanasescu Iulica (mama lui Paul) – pentru detali sunati la Asociatia Caritas
14 decembrie 2012


Darius (sindrom down, constipatie cronica) -2 ani


In urma cu 1 an am venit la Centrul Caritas, pentru a-mi ajuta baietelul cu dizabilitati. Aici am descoperit-o pe d-na Taulescu, care este terapeut Bowen. In urma discutiilor cu d-na terapeut, i-am marturisit ca Darius, pe langa problemele asociate cu SD, sufera de constipatie cronica. Dupa primele 2 sedinte de terapie Bowen, copilul meu are scaune normale si regulate. Ii multumesc d-nei Taulescu pentru grija deosebita care o are pentru copii din centu.

Niculae Cristina (mama lui Darius) – pentru detali sunati la Asociatia Caritas
10 aprilie 2013


Ionel (epilepsie, hiperactivitate) – 6 ani


Am aflat de terapia Bowen, in urma cu7 luni, de la o vecina de-a mea din Bolintin, care venea cu copilul la centrul Caritas, si era foarte multumita. Copilul meu era foarte agitat si mi-am zis ca rau nu are ce sa-i faca, asa ca l-am programat la terapie. Ma bucur tare mult ca am avut incredere in d-na Valentina, deoarece acum Ionel este mult mai linistit, mai atent la jucarii, chiar a inceput sa se joace cu ele, ceeace inainte nu facea, merge mult mai bine in picioare. Ii multumesc din suflet d-nei Taulescu pentru rabdarea care o are cu Ionel si pentru ca ne ajuta gratuit.

Sandu Ioana (mama lui Ionel) – detalii la tel 0737.212.296
10 mai 2013


Andreea (tetrapareza spastica, constipatie, raceli dese, etc) – 3,6 ani


Venim la centul Caritas de la 2ani si 11 luni, pentru logopedie si terapie ocupationala, asa am aflat despre terapia bowen si ne-am decis sa incercam si noi. Cand am inceput terapia Andreea suferea de constipatie,infectie urinara racea foarte des, nu statea in fund nu vorbea si nu mergea. Marturisesc ca in acelasi timp faceam logopedie si kinetoterapie, insa problemele legate de mentinerea echilibrului (cand sta in fundulet) de constipatie de raceli si infectie urinara sau rezolvat cu ajutorul terapiei bowen. Pe aceasta cale multumim d-na Valentina pentru ajutorul acordat si sa va ajute dumnezeu sa fiti sanatoasa si puternica pentru a lucra in continuare ca voluntar la centrul Caritas.

Petcu Mariana (mama Andreei) - detalii la tel 0730.30.80.99
Mai 2013


Iulian (sindrom down, probleme motorii, constipatie, etc) – 7 ani


Am intalnit-o pe d-na terapeut Taulescu, la centrul Caritas, in urma cu un an, in 2012. Iulian avea multe probleme medicaledatorate dizabilitatii lui cu SD, insa cea mai importanta era ca nu mergea bine pe picioare, deasemeni nu era atent, comunicativ, sociabil si avea si probleme digestive, cand constipatie, cand diaree. Acum, dupa un an de zile, am facut progrese mari si uimitoare pe care nu le-as fi crezut daca nu le traiam eu. Baiatul meu merge acum pe picioarele lui, nu mai sunt nevoita sa merg cu el in brate 3-4 statii de autobuz, de la metrou la centru asa cum se intampla inainte, este afectuos si sociabil, mult mai atent la logopedie, unde face progrese, iar problemele lui digestive sau rezolvat ca prin farmec. Vreau sa mentionez faptul ca la inceputul terapiei Iulian nu supota sa-l atinga pe cap, insa cu rabdare si joaca acum nu mai are absolut nici o problema, chiar ii place sa-i faca ‘ploicica’ pe cap si sa apese Valentina « pe butonele’. Vreau sa-i multumim d-nei terapeut Valentina, pentru rabdarea si devotamentul de care da dovada cand lucreaza cu copii nostrii si sa aiba sanatate si putere sa ajute cat mai multi oameni in continuare, pentru ca are un suflet mare.

Costea Ileana (mama lui Iulian) - detalii la tel 0726.576.673
Mai 2013


Dacian (sindrom down) – 2,5 ani


Buna, ma numesc Dacian Andrei Barbu Mita, am 2 ani jumate si am sindrom down. Acum ca m-am prezentat, o las pe mami Nicoleta, sa va povesteasca mai multe. Suntem la centru Caritas de la 6 luni si venind aici la alte terapii, am cunoscut-o pe d-na Valentina Taulescu, terapeut Bowen. Am inceput terapia Bowen in luna martie 2012, odata pe saptamana, deci venimde 1 an si 3 luni. Cand am inceput Dacian suferea de constipatie cronica, problem de dentitie, nu mergea, nu vorbeas si racea foarte des. Pe partea de mers si vorbit am suplimentat si cu logopedie si kinetoterapie, insa a ajutat si terapia bowen, dar problemele cu constipatia,dentitia (s-a umplut gurita de dintisori) si racelile sau rezolvat doar cu terapia bowen, adica multumita d-nei Valentina Taulescu. Pe aceasta cale va multumim d-na Valentina si va rugam sa ne ajutati in continuare lucrand ca voluntar, atat la cabinetul dvs cat si la Fundatia Caritas.

Nicoleta Barbu Mita (mama lui Dacian)
10 iunie 2013 - pentru detali sunati la Asociatia Caritas


Alexandru (hiperchinetic, enurezis) – 5 ani


Am inceput terapia Bowen in luna mai 2013, la centrul Caritas cu d-na Valentina. In perioada aceea Alex avea un comportament haotic, nu era atent cand i se vorbea, era agitat la culcare, atat in timpul zilei, cat si seara.Pe parcursul terapiei s-au imbunatatit urmatoarele: - Alex se duce singur la culcare in proportie de peste 70%, spunand mi-e somn - atentia s-aimbunatatit destul de mult, in proportie de peste 50%, raspunzand la sarcini, candeste odihnit - se aseaza singur pentru a face terapie in majoritatea cazurilor (mentionez ca la primele sedinte nu voia deloc sa stea linistit pentru terapie si era foarte agitat) - agresivitatea pentru fratele mai mic, Vlad, s-a diminuat considerabil ... inainte il musca, chiar foarte tare, uneori pana la sange. Acum il imbratiseaza si isi cere iertare (uneori din proprie initiativa), in urma conflictelor dintre ei. - dupa unele sedinte de terapie Bowen, simtea o moleseala si o linistire puternica, in urma carora a adormit singur de cateva ori, lucru nemaiantalnit pana atunci. Treptat a inceput sa ceara la somn singur,in conditiile in care inainte stateam chiar 1-2 ore pana adormea. - urinarile nocturne au incetat, extrem de rar se intampla sa mai faca pipi in pat - limbajul s-a dezvoltat considerabil, fiind mult mai atent, urmand ore de logopedie si mergand la gradinita, Alex a inceput sa vorbeasca cu sens. In cadrul sedintelor Bowen, am avut ocazia sa interactionam si sa socializam cu alti copii, dar si cu adulti, incluzandu-l pe Alex in jocuri si discutii, care l-au ajutat in socializare. Acum suntem la nivelul in care este foarte absorbit de d-na terapeut Valentina, o asculta cu strictete, ceeace inainte nici nu putea fi vorba, cu nici o alta persoana. - odata cu interactiunea cu d-na Valentina, Alex a inceput si identificarea persoanelor feminine, initial pe toate doamnele le numea « Valentina », ulterior reusind sa retina persoanele dupa numele lor real. Cu siguranta din aceasta relatie, reiese clar faptul ca interactiunea cu Valentina respectiv ceeace reprezinta ea, « jocul cu butoanele », asa cum numeste terapia Bowen, socializarea cu ceilalti copii si parinti, l-au ajutat foarte mult. Consider ca evolutia lui Alexandru, de datoreaza terapiei Bowen, prin rezultatele obtinute care vorbesc de la sine, iar colaborarea cu d-na Valentina a fost si este in continuare una real pozitiva.

Grecianu Sevastita (mama lui Alex)
24 ianuarie 2014 - pentru detali sunati la Asociatia Caritas


David (tulburare globala de dezvoltare, retard psihomotor grav - 5,4 ani


Manifestare: nivelul cognitiv actual este al unui copil de 12-14 luni Nivelul motric: copil de 18 luni, Nivel limbaj: 5 luni Am inceput terapia Bowen la inceputul lunii octombrie 2013. Rezultate: - imbunatatire majora a sistemului respirator, raceli usoare si foarte rare, fata de anii precedenti cand facea in fiecare iarna 1-2 pneumonii interstitiale, care se finalizau in spital cu antibiotic intravenos. - Progres pe partea cognitiva, atentia mult mai buna, a inceput sa indice cu degetul ce vrea. Continuam terapia deoarece avem mare incredere in ea


Natalia (alergie la proteina din lapte, hipotrofie ponderala) – 2,5 ani


Manifestare: scaune moi, greutate scazuta, tulburari grave de somn cu 4-5 treziri pe noaptein urlete. Am inceput terapia Bowen in luna octombrie 2013,iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Nu a racit toata iarna, cu toate ca merge la gradinita, mananca mult mai bine si a luat in greutate. Somnul de peste noapte s-a reglat complet, in prezent se trezeste uneori odata pe noapte sa bea apa si adoarme imediat. Recomand cu incredere terapia Bowen si pe d-na terapeut Valentina Taulescu careia ii multumim pentru daruirea si rabdarea, cu care lucreaza.

Daniela Sabadac (mama lui David si a Nataliei)
aprilie 2014 - pentru detali sunati la Asociatia Caritas


RamVerde - Terapii naturiste, complementare si alternative  © 2013